Dodou Ξένες Γλώσσες
  • Dodou Ξένες Γλώσσες

    Άγιοι Ανάργυροι, σύνορα Ιλίου

    Aρετής 41 & Μιαούλη (κεντρικό),

    Αρετής 35 (παράρτημα)

Καλέστε μας
210 2610980

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΑΓΓΛΙΚΑ

Γιατί τα Αγγλικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και παγκόσμια και έχει κερδίσει δίκαια τον χαρακτηρισμό της ως Lingua Franca, δηλαδή γλώσσα που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία ατόμων από διαφορετικές, γλωσσικές κοινότητες.

Είναι η επίσημη γλώσσα της Αγγλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Ιρλανδίας και επίσημη γλώσσα σε όλα σχεδόν τα Διεθνή Συνέδρια και τις Διεθνείς Εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρα, γνωρίζω Αγγλικά σημαίνει καταρχήν ότι μπορώ να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσω διαφορετικές κουλτούρες και να επικοινωνήσω αβίαστα με διαφορετικούς ανθρώπους!

Επιπλέον, είναι κυρίαρχη γλώσσα και στις επιχειρήσεις, την τεχνολογία, τη ψυχαγωγία, την πολιτική και τη διπλωματία! Σε επαγγελματικό επίπεδο, είναι απαραίτητη, γιατί αποτελεί ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και κριτήριο ένταξης στην αγορά εργασίας. Στην εκπαίδευση, αν κάποιος θέλει να εξελίξει τις σπουδές του με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, η άρτια γνώση Αγγλικών είναι προϋπόθεση! Στη ψυχαγωγία, στη σύγχρονη εποχή της πληροφορίας και του διαδικτύου, η γνώση της Αγγλικής γλώσσας θα σας δώσει τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ότι σας ενδιαφέρει στο internet, καθώς το διαδικτυακό περιβάλλον και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης βασίζονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στη χρήση της Αγγλικής γλώσσας. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να περιμένετε την ταινία ή το παιχνίδι που αγαπάτε ή την πληροφορία που αναζητάτε να κυκλοφορήσει στη μητρική σας γλώσσα ή να σας τα μεταφράσει κάποιος, για να το απολαύσετε ή να το μάθετε!

ΓΙΑΤΙ ΑΓΓΛΙΚΑ

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΑ

PRE-JUNIOR

Είναι τα νηπιακά τμήματα Αγγλικών που λειτουργούν για μαθητές προσχολικής ηλικίας (Νηπιαγωγείο) και μαθητές Α’ Δημοτικού. Μια δημιουργική αλλά και συναρπαστική χρονιά περιμένει τους μικρούς μας φίλους οι οποίοι θα γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των Αγγλικών μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες και εκπαιδευτικές μεθόδους προσαρμοσμένες στις ανάγκες μιας τόσο τρυφερής ηλικίας. Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές θα μάθουν βασικούς διαλόγους στα Αγγλικά, το αλφάβητο, τους αριθμούς, τα χρώματα, τα ζώα και άλλα από το καθημερινό μας λεξιλόγιο.

A’ JUNIOR

Η Β΄Δημοτικού είναι η ιδανικότερη τάξη για να ξεκινήσουν τα παιδιά την A’ Junior. Οι μαθητές έχοντας ήδη ολοκληρώσει μια χρονιά στο σχολείο είναι έτοιμα να προχωρήσουν στην εκμάθηση των Αγγλικών. Είναι μια υπέροχη χρονιά για τους μικρούς μας φίλους, καθώς μέσα από τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και το κατάλληλο υλικό η γνώση γίνεται παιχνίδι και το μάθημα των αγγλικών είναι για τα παιδιά η πιο ευχάριστη διαδικασία. Από αυτό το επίπεδο τα παιδιά μαθαίνουν να γράφουν, να διαβάζουν και να επικοινωνούν στα Αγγλικά μέσα από βασικούς καθημερινούς διαλόγους. Οι διαδραστικοί πίνακες, οι διάλογοι (role play), τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, projects, stickers και δωράκια επιβράβευσης είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που κάνουν τους μικρούς μας φίλους να μην χάνουν μάθημα και να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις.

B’ JUNIOR

Είναι η συνέχεια της A’ Junior και είναι μια εξίσου συναρπαστική τάξη. Η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται με τις ίδιες μεθόδους όπως και στην προηγούμενη τάξη και οι μαθητές όντας πλέον πιο ώριμοι ανταποκρίνονται με άνεση σε όλες τις δραστηριότητες και θέτουν γερά θεμέλια στη γνώση των Αγγλικών.

A’/B’/C’/D’ SENIOR

Από την A’ Senior και μετά οι μαθητές περνούν σε ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και διδασκαλίας της γλώσσας καθώς απευθυνόμαστε πλέον σε μεγαλύτερα παιδία. Τα μαθήματα όμως παραμένουν να είναι ελκυστικά και ενδιαφέροντα για τους φίλους μας μέσα από τα σύγχρονα βιβλία και το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούμε. Τα κίνητρα, οι στόχοι και η σωστή οργάνωση της μελέτης είναι επίσης τα στοιχεία που μεριμνούμε καθημερινά και συντελούν στην καλύτερη δυνατή απόδοση του μαθητή! Η Γραμματική, το λεξιλόγιο, τα προφορικά, η έκθεση και το ακουστικό καλλιεργούνται συστηματικά και οργανωμένα. Γίνονται συχνές επαναλήψεις και test ώστε να αφομοιώνεται καλύτερα η ύλη. Σε αυτά τα επίπεδα οι μαθητές μας μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις Europalso, κάτι που τους βοηθά να θέσουν κοντινούς στόχους, να αποκτήσουν επιπλέον κίνητρα για προσπάθεια και να αξιολογήσουν τις δυνάμεις τους. Η προετοιμασία γίνεται με τη βοήθεια συγκεκριμένων βιβλίων με test, με test προσομοίωσης (mock-test) και επιπλέον ώρες διδασκαλίας. (Οι επιπλέον ώρες διδασκαλίας και τα mock- test δεν επιβαρύνουν οικονομικά τους γονείς).

E’ SENIOR/ B1’(PRE-LOWER)

Είναι το επίπεδο που βρίσκεται ένα σκαλί πριν τις εξετάσεις. Από αυτή την τάξη ξεκινά η προετοιμασία του B2’(Lower) και οι μαθητές αρχίζουν να εξοικειώνονται με τις συνθήκες των εξετάσεων. Και σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές μπορούν να λάβουν μέρος σε εξετάσεις (Pre- Lower).

B2 – C2’ (LOWER- PROFICIENCY)

Είναι τα επίπεδα που επικεντρώνονται στην τελειοποίηση της γλώσσας αλλά και την προετοιμασία των υποψηφίων για την απόκτηση του πτυχίου. Υπάρχει συγκεκριμένο σύστημα μελέτης και προετοιμασίας των μαθητών, οι οποίοι μέσα σε ένα οργανωμένο περιβάλλον προετοιμάζονται εντατικά και συστηματικά και οδεύουν προς την ολοκλήρωση των σπουδών τους με την απόκτηση του πτυχίου τους. Συχνές επαναλήψεις, διαγωνίσματα εβδομαδιαία mock-tests και προφορικά βοηθούν αποτελεσματικά τους μαθητές μας ώστε να νιώθουν και να είναι άριστα προετοιμασμένοι για αυτό που θα συναντήσουν στις εξετάσεις. Παράλληλα, στηρίζουμε τους μαθητές μας και ψυχολογικά, τονώνουμε την αυτοπεποίθησή τους και τους βοηθάμε να μάθουν να διαχειρίζονται το άγχος τους. Παράγοντες που είναι πολύ σημαντικοί στην πορεία του κάθε μαθητή.

Η επιτυχημένη μας πορεία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας έχει αναγνωρισθεί από κορυφαίους φορείς πιστοποίησης (Hellenic American Union, Cambridge, ESB) και αποδεικνύεται κάθε χρόνο με τα πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας μας στις εξετάσεις.