Dodou Ξένες Γλώσσες
 • Dodou Ξένες Γλώσσες

  Άγιοι Ανάργυροι, σύνορα Ιλίου

  Aρετής 41 & Μιαούλη (κεντρικό),

  Αρετής 35 (παράρτημα)

Καλέστε μας
210 2610980

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η φιλοσοφία του σχολείου μας συνοψίζεται στη φράση: «Νοιαζόμαστε για το κάθε μας παιδί ξεχωριστά»!

Στην εκπαιδευτική μας λειτουργία, αυτό μεταφράζεται σε κοινωνική μάθηση.

Οι μαθητές μας «Μαθαίνουν μαζί» την ξένη γλώσσα της επιλογής τους, με την καθοδήγηση των εκπαιδευμένων Καθηγητών μας. Στον άξονα της διδασκαλίας «Μαθαίνουμε μαζί», δημιουργούμε ομάδες και υπό-ομάδες μαθητών,  που αναλαμβάνουν συγκεκριμένα «έργα – projects»,  σε οργανωμένες τάξεις, στις οποίες ενσωματώνουμε τα απαραίτητα γλωσσικά περιεχόμενα. Mε αυτό τον τρόπο, οι μαθητές μας αποκτούν ενεργητικό ρόλο και αντιλαμβάνονται τι πρέπει να κάνουν και πως, αναπτύσσοντας έτσι τις αναγκαίες γλωσσικές δεξιότητες.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
Ο στόχος μας

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Ο στόχος μας

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και καλλιέργεια της δημιουργικότητας και εφευρετικότητας των παιδιών, μέσα από τις οποίες επιτυγχάνεται η άρτια εκμάθηση των ξένων γλωσσών. Μαθαίνοντας μαζί, τα παιδιά συνδέουν τη μάθηση με τη βιωματική πραγματικότητα και υιοθετούν πρακτικές που μπορούν να εφαρμόζουν σε όλη τους τη ζωή.

Επιπλέον, τα εκπαιδευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούμε, όπως οι αυτοσχεδιασμοί, τα θεατρικά, οι δημιουργικές συζητήσεις σε ξενόγλωσσα κείμενα, η χρήση των νέων τεχνολογιών, η παρότρυνση δημιουργικών απαντήσεων στο γραπτό και προφορικό λόγο της ξένης γλώσσας, κ.α., αποτελούν τμήμα επιστημονικής, τεκμηριωμένης μεθόδου διδασκαλίας. Προσφέρουν στους μαθητές μας την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις, χρησιμοποιώντας την ξένη γλώσσα ως εργαλείο, για να ανακαλύπτουν τρόπους συμφωνίας, διαφωνίας, πειθούς και επιρροής, που είναι τόσο σημαντικά και για τη μελλοντική τους ζωή, ως ενήλικες.

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Επικοινωνιακή μάθηση

Στο σχολείο μας, θέλουμε οι μαθητές μας να μαθαίνουν την ξένη γλώσσα, αυθεντικά και ανθρώπινα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε δυναμικά ενδιαφέρουσες συνομιλίες, που εξελίσσουν τον προφορικό και γραπτό λόγο κάθε γλώσσας, με τρόπο ενεργό. Για να ενθαρρύνεται η εκμάθηση και να αποτυπώνεται η γνώση.

Η υποδομή της εκπαιδευτικής μας μεθοδολογίας είναι η επικοινωνιακή μάθηση. Οι μαθητές μας μαθαίνουν πρώτα να επικοινωνούν και έπειτα να γράφουν και να διαβάζουν. Εισάγουμε στο πρόγραμμα εκμάθησης τη γραμματική και την έκθεση από πολύ νωρίς, ώστε από την αρχή να θέτονται οι γερές βάσεις στην εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Χωρίς  μαθησιακό άγχος, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον που στοχεύει στην αφομοίωση των νέων γνώσεων, σε πλαίσια ελευθερίας της προσωπικής έκφρασης, αγάπης και χαράς. Μαθαίνουμε ευχάριστα! Επιτυγχάνουμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση κάθε μαθητή!

Οργανωμένη εκπαιδευτική μεθοδολογία.
Συνεργατική μάθηση.
Μαθαίνουμε καλύτερα μαζί!

Μαθαίνοντας μαζί, αποκτούμε αυτοπεποίθηση.
Μαθαίνοντας μαζί, συμμετέχουμε ενεργά, διαχέουμε τη γνώση στην τάξη.
Μαθαίνοντας μαζί, αναπτύσσουμε πολύμορφα τις γνώσεις μας.
Μαθαίνοντας μαζί, επιταχύνουμε την πρόοδο.
Μαθαίνοντας μαζί, απολαμβάνουμε τη συμμετοχή μας στις μαθησιακές διαδικασίες.
Επικοινωνιακή μάθηση

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

 Στο σχολείο μας λειτουργούν Τμήματα:

 • ΝΗΠΙΑΚΑ
 • ΠΑΙΔΙΚΑ
 • ΕΦΗΒΙΚΑ
 • ΕΝΗΛΙΚΩΝ
 • ΕΝΤΑΤΙΚΑ

Τα Τμήματά μας είναι αυστηρά ολιγομελή (5-9 μαθητές).

Διακρίνονται σε:

 • ΝΗΠΙΑΚΑ / PRE- JUNIOR, παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού.
 • ΠΑΙΔΙΚΑ / JUNIOR Α’/ Β’, SENIOR A’, B’ C’, Παιδιά 8- 12 ετών.
 • ΕΦΗΒΙΚΑ / SENIOR D’, E’, LOWER, PROFICIENCY, Νέοι 13- 17 ετών.
 • ΕΝΗΛΙΚΩΝ – ADULTS, για αρχάριους και «προχωρημένους», που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Διαδραστικοί Πίνακες

Το σχολείο μας είναι εξοπλισμένο με Διαδραστικούς Πίνακες, σε όλες τις αίθουσες, για να προσελκύει το ενδιαφέρον και να εξασφαλίζει την ενεργή συμμετοχή των μαθητών, με διασκεδαστικό τρόπο.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία, από εκπαιδευτικό και τεχνολογικό Οργανισμό, απέδειξε ότι η χρήση Διαδραστικών Πινάκων έχει παιδαγωγική επίδραση και πολύ σημαντικά οφέλη.

Αυξάνει τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον των μαθητών
Είναι ιδανική ευκαιρία για συμμετοχή και συνεργασία.
Αναπτύσσει τις κοινωνικές και προσωπικές δεξιότητες.
Αυξάνει την ανταπόκριση των μαθητών και παρέχει τη δυνατότητα καλύτερης αφομοίωσης σύνθετων εννοιών.
Είναι αποτελεσματική για την καλύτερη εκμάθηση διαφορετικών στιλ μάθησης: ακουστικό, οπτικό, κιναισθητικό.
Είναι κατάλληλη για μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες.
Ενισχύει σημαντικά την αυτοπεποίθηση.

Αξιοποιώντας ουσιαστικά τους Διαδραστικούς Πίνακες, ως εργαλείο εκμάθησης, οι μαθητές προσέχουν και συμμετέχουν περισσότερο και κατανοούν καλύτερα τις νέες πληροφορίες.

Εκτός από τους Διαδραστικούς Πίνακες, διαθέτουμε για τους μαθητές μας ποικίλο εκπαιδευτικό υλικό, με στόχο την άρτια και ολοκληρωμένη εκπαίδευσή τους. Κάθε μαθητής μας λαμβάνει το δικό του e-book και τα CD’s, που συνοδεύουν το βιβλίο και περιέχουν όλα τα μαθήματα, τους διαλόγους, τα τραγουδάκια, τις επιπλέον ασκήσεις και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Στις τάξεις Junior, οι μαθητές παρακολουθούν αρχικά την ιστοριούλα του βιβλίου τους, μέσω του Διαδραστικού Πίνακα, έπειτα ακούν ξανά και επαναλαμβάνουν τους διαλόγους και στο τέλος διαβάζουν, ο καθένας χωριστά.  Με αυτό τον τρόπο, έχουν τη δυνατότητα να ακούν και να βλέπουν επαναλαμβανόμενα το μάθημα και στο σπίτι τους και να τελειοποιούν τις ικανότητές τους στο ακουστικό και προφορικό μέρος.

 Μαθαίνουμε καλύτερα διασκεδάζοντας!

Διαδραστικοί Πίνακες
Elt Skills

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Elt Skills

Έχουμε εντάξει στο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα μία νέα διαδικτυακή πλατφόρμα, την ELT SKILLS. H ELT SKILLS αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα επανάληψης και εμπέδωσης της Αγγλικής γλώσσας και είναι ένα Πρόγραμμα εφάμιλλο του BELT STUDY SYSTEM, που χρησιμοποιούμε με επιτυχία εδώ και αρκετά χρόνια στο σχολείο μας.

Με τo ELT SKILLS, οι μαθητές μας εξασκούνται και πραγματοποιούν την επανάληψή τους στον χώρο του σχολείου μας. Μπορούν να δουν άμεσα τα αποτελέσματα της εξάσκησής τους και τελικά να είναι αυτόνομοι και παραγωγικοί.

Η πλατφόρμα αυτή λειτουργεί συμπληρωματικά με το κυρίως εκπαιδευτικό μας Πρόγραμμα, που καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς της γλώσσας: Reading – Ανάγνωση – Κατανόηση Κειμένων, Listening – Ακουστικό, Speaking – Προφορικά, Writing – Γραπτά, Grammar – Γραμματική, Vocabulary – Λεξιλόγιο, Pronunciation – Προφορά. Η συνολική παρακολούθηση της απόδοσης των παιδιών υλοποιείται από εμάς, με αντίστοιχη ενημέρωση των γονιών για την πρόοδό τους

DODOU ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

θερινά προγράμματα αγγλικών 2022

“Πετυχαίνω το στόχο μου και κερδίζω χρόνο!”

Απευθύνονται σε μαθητές που θέλουν να περάσουν τάξη και να επιταχύνουν τον συνολικό χρόνο σπουδών τους. Λαμβάνουμε πάντα υπόψιν μας την ηλικία και τις δυνατότητες του μαθητή. Ιδανικά τα επίπεδα που προτείνονται για εντατικά είναι:

 • Α’/B’ JUNIOR
 • A’ SENIOR
 • D’/E’ SENIOR
 • LOWER ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ (κάλυψη των 2/3 της τάξης ώστε να δώσουν εξετάσεις τον Δεκέμβριο)

Τα μαθήματα ξεκινάνε τον Ιούνιο, είναι καθημερινά (από 1 ½ – 4 ώρες, ανάλογα με το επίπεδο και τον αριθμό των μαθητών) και διαρκούν ένα μήνα (4 ½- 5 εβδομάδες). Έτσι τα μαθήματα θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις 12 Ιουλίου. Οι μαθητές του γυμνασίου που τελειώνουν νωρίτερα το σχολείο, ενδέχεται να ολοκληρώσουν νωρίτερα και τα καλοκαιρινά τους μαθήματα.

θερινά προγράμματα αγγλικών 2022